• Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rabo SmartBuilds en gemeente Someren tekenen intentieovereenkomst

Rabo SmartBuilds en gemeente Someren tekenen intentieovereenkomst

Rabo SmartBuilds en gemeente Someren onderzoeken samen de mogelijkheid voor de bouw van  zogenoemde modulaire woningen (of: flexwoningen) in Someren. Hiervoor werd op 18 september 2024 een intentieovereenkomst getekend op het gemeentehuis in Someren.

Rabo SmartBuilds woningen als oplossingen voor het woningtekort

Gemeente Someren ziet ook in haar gemeente het grote tekort aan woningen. Daarom wordt samen met Rabo SmartBuilds onderzocht of een perceel aan de Opper - in de nieuwbouwwijk Groote Hoeven te Someren -geschikt is voor plaatsing van circa 22  modulaire huurwoningen voor  woningzoekenden.  Op deze manier wil de gemeente op korte termijn een bijdrage leveren aan het oplossen van het lokale woningtekort.

“Met Rabo SmartBuilds is het ontwikkelproces aanzienlijk sneller dan bij een traditioneel woningbouwproject. De woningen, die voldoen aan de eisen van het permanent bouwbesluit, worden namelijk gebouwd in een woningfabriek en vervolgens op de betreffende locatie

gemonteerd“ geeft Niek van Corven salesmanager bij Rabo SmartBuilds aan.
 

Samenwerking bekrachtigd

Voor het perceel aan de Opper worden op dit moment diverse onderzoeken uitgevoerd om te beoordelen hoe geschikt dit perceel is en of er daadwerkelijk modulaire woningen geplaatst kunnen worden. De insteek is om een aanbod te creëren in het  zogenoemde  ‘middenhuur segment*‘ waardoor er voor diverse lokale woningzoekenden woningaanbod  gecreëerd wordt.

Wethouder Louis Swinkels:
“In ons coalitieakkoord – het spoorboekje voor deze raadsperiode – hebben we opgenomen dat we zo snel mogelijk betaalbare woningen willen realiseren voor jong en oud. En dat we bestaande plannen versneld willen uitvoeren. Om dat te realiseren, kijken we ook naar de haalbaarheid van tiny houses of andere flexibele woonvormen. Samen met Rabo Smartbuilds zijn we een pilot gestart. Ik ben blij met deze intentieovereenkomst en hoop dat we de onderzoeksfase positief kunnen afronden. Zodat we daarna snel modulaire woningen kunnen plaatsen in Groote Hoeven“.

Zodra de onderzoeksfase is afgerond en de haalbaarheid vaststaat, gaat Rabo SmartBuilds in gesprek met alle stakeholders in het kader van participatie.

*In het middenhuursegment vallen woningen met een huurprijs € 879,66 tot € 1.123,13 per maand (prijspeil 2024). De inkomensgrens voor deze woningen ligt bij een (gezamenlijk) jaarinkomen van € 79.006 (prijspeil 2024).