Meer biodiversiteit in bermen en gazons

Berm gemeente Someren

De gemeente is dit jaar begonnen om de natuur dichter naar de kern te brengen. Dit wordt gedaan door toegangswegen en grote grasvelden (voor een deel) niet meer als gazon te beheren. Hierdoor ziet u meer hoog gras in onze gemeente.

Sinds het voorjaar laat de gemeente het gras in sommige gebieden expres hoger groeien. Door minder vaak te maaien, krijgen verschillende plantsoorten en wilde bloemen de kans om tussen het gras tot bloei te komen. Dit biedt daarna voedsel en schuilplekken aan insecten en vogels. Hierdoor ontstaat een grotere biodiversiteit. Dit zorgt ook voor een betere wateropvang en minder CO2 uitstoot. Deze maatregelen dragen bij aan een groenere, gevarieerdere en aantrekkelijkere leefomgeving voor de inwoners en lokale diersoorten. Samen werken we aan een mooier en gevarieerder Someren.

Locaties

Je kunt het al zien bij de toegangswegen naar de kom en op de grotere gazons. Op de Bosselerstraat, Geldestraat, Groote Hoeven, Boerenkamplaan en Gildewijk zijn kruidenmengsels ingezaaid. Alle locaties zijn bewust uitgekozen zodat er een groene verbindingsstrook door de gemeente ontstaat.

Verkeersveiligheid

Natuurlijk moet het hoge gras niet zorgen voor onveilige situaties in het verkeer. Hier wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Maar merkt u toch een onveilige situatie in het verkeer? Meld dit dan via de Buitenbeterapp. Alvast bedankt voor uw hulp.