Groene parkeerplaatsen

Groene parkeerplaats Bennebroekstraat

Op drie plekken in de gemeente hebben we dit jaar parkeerplaatsen groener gemaakt. Dit zorgt voor een fraaier beeld, een koelere omgeving, minder wateroverlast en droogte en meer biodiversiteit.  

De parkeerplaatsen in de Hoevenstraat in Someren en de Bennenbroekstraat en Kampstraat in Someren-Eind zijn groener gekleurd. We hebben hier de volledig verharde parkeervakken vervangen door groene waterdoorlatende parkeervakken. Ook hebben we overbodige verharding omgevormd naar groen in de Kampstraat en Hoevenstraat.

De voordelen

Dit oogt niet alleen mooi groen, maar biedt nog andere voordelen. Zo zorgt het groen ervoor dat de parkeerplaatsen koeler blijven. Daarnaast kan het water tijdens een regenbui direct de bodem inzakken of afgevoerd worden naar aangrenzend groen, waardoor wateroverlast wordt tegengaan. Ook in droge periodes is een groene parkeerplaats gunstig. Doordat het weinige regenwater in een droge periode direct de bodem in kan dringen, blijft de grondwaterstand toch op peil en droogt de bodem minder snel uit. Het groen zorgt bovendien voor een rijker bodemleven, wat de biodiversiteit ten goede komt.

Toekomst

Komend najaar wordt in de Hoevenstraat en Kampstraat het definitieve groen aangeplant. Ook op het parkeerterrein aan de Garve in Someren gaan we waterdoorlatende parkeervakken leggen. We hopen in de komende jaren op meer locaties parkeerplekken groener te maken.  

Dit project is mede mogelijk gemaakt met financiƫle steun van de Provincie Noord-Brabant.