Zwerfafvalpakker worden?

zwerfafval verzamelaar

Gemeente Someren telt een groep enthousiaste vrijwilligers die onze leefomgeving schoon houdt door zwerfafval op te ruimen. Zij zorgen er mede voor dat we een schone en mooie buurt hebben.  Een aantal zwerfafvalpakkers maken gebruik van de app Helemaal Groen. Rob Hogerhorst is er daar één van. Omdat hij deze app zo actief gebruikt is hij benaderd door de makers van deze app. In een artikel in 't Contact van donderdag 26 september vertelt hij zijn verhaal en zijn motivatie om zwerfafval op te ruimen.

Dankbaar

De gemeente is trots en dankbaar voor al het werk dat alle vrijwillige zwerfafvalpakkers in onze gemeente uitvoeren. Want het wordt steeds duidelijker hoe schadelijk zwerfafval is. Zwerfafval op land en in water heeft negatieve effecten op de natuur, dier en mens: het kan de bodem of het water verontreinigen, trekt ongedierte aan en dieren eten het op of raken erin verstrikt.

Aanmelden

Bent u na het lezen van het verhaal van Rob enthousiast geworden en wilt u ook een steentje bijdragen aan een betere leefomgeving? Aarzel dan niet en meld u aan als zwerfafvalpakker bij de gemeente, door te mailen naar zwerfafval@someren.nl. De gemeente zorgt dan dat u de juiste spullen krijgt om aan de slag te gaan. Alvast bedankt!